BINNENKIJKEN BIJ ACTRICE SARAH CHRONIS: ‘TOTAAL UIT MIJN COMFORTZONE MET KLEUR’

Sarah Chronis is een veelzijdige actrice én moeder van twee prachtige kinderen. Samen met haar vriend, acteur Kay Greidanus, is ze recent van de drukke Jordaan verhuisd naar het iets rustigere Amsterdam-Noord. We bezoeken Sarah bij haar thuis voor een gesprek over haar interieurstijl, het stappen uit haar comfortzone en de gemaakte kleurkeuzes. Het gezin woont in een prachtig monumentaal pand, wat ook de nodige uitdagingen en mogelijkheden met zich meebrengt. “Het is een hartstikke oud huis met scheve houten vloeren en heel veel houten balken."

Binnenkijken bij de kinderkamers van Sarah Chronis

LAB Wallpaint Terra Pink no. 102 (wanden achter bed), LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Strong Garlic no. 92 (overige wanden, balk, plinten en kozijnen).

KUN JE ONS IETS VERTELLEN OVER DE STIJL VAN JE INTERIEUR? 

“Van oorsprong was het hele huis wit. Zelf ben ik dol op wit, maar ik wilde iets meer kleur aanbrengen in de kinderkamers om de kinderen hun creativiteit te prikkelen. En ik vind het ook gewoon gezellig.” 

“Bij mijn zoontje wilden we door de vele lichtinval een groentint. Hij is ook echt zo'n stoere jongen en wil alleen maar buiten spelen en in bomen klimmen. Groen past daar helemaal bij.”

”Bij mijn dochter voelde ik sterk dat het geen roze moest worden, eerder terracotta. Ze is ook niet echt een girly girl. Zelf houden we ook van terracotta-kleuren, dus die stijl wilden we aanhouden. Het grappige is dat ik zelf best wel een boys-mom ben. Toen mijn omgeving hoorde dat ik een dochtertje kreeg, verzekerden zij mij ervan dat ik dan wél voor bloemen en roze zou gaan. Daar antwoordde ik dan stellig ‘nee’ op. Kijk maar naar haar kamer; toch best roze,” zegt Sarah lachend. 

Binnenkijken bij de kinderkamers van Sarah Chronis

LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Strong Garlic no. 92 (wanden, plafond, balken en plint) (links). LAB Wallpaint Terra Pink no. 102 (nis), LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Strong Garlic no. 92 (overige wanden, plafond, balken, plinten en kozijn) (rechts).

WAAR HAAL JE INSPIRATIE VOOR JE INTERIEUR VANDAAN? 

Sarah haalt haar inspiratie voornamelijk van Pinterest. “Ik heb ook regelmatig waaiers tegen de muur aangehouden. Ik vond het ook heel fijn om bij jullie in de conceptstore langs te komen, omdat je dan samen een plan maakt die echt past bij het huis, de meubels en onze stijl. Maar uiteindelijk moet je in huis kijken om goed te kunnen zien wat mooi staat met het interieur en lichtinval. Op elke muur is een kleur anders. Ik heb ook grote kleurstalen van jullie mee naar huis genomen om tegen de muur aan te houden. Is dit tof? Is dit tof? Juist die grote kleurstalen helpen je echt om de kleur thuis te beoordelen.” 
 
“Ik vond het ook heel fijn om bij jullie in de conceptstore langs te komen, omdat je dan samen een plan maakt die echt past bij het huis.”

Binnenkijken bij Sarah Chronis

LAB Wallpaint Terra Pink no. 102 (wand) en LAB Binnenlak Strong Garlic no. 92 (plint) (links). LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Strong Garlic no. 92 (wanden, plafond, balken, plinten en kozijn) (rechts). 

IS ER EEN GROOT VERSCHIL TUSSEN JULLIE VORIGE WONING EN DEZE WONING? 

Sarah geeft aan dat de woningen enorm op elkaar lijken. “Dit huis is alleen een iets grotere versie van de woning in de Jordaan. Daar hadden we ook een witte vloer, witte muren en houten balken. Blijkbaar houden we daarvan.” 

“Maar ook daar zochten we naar contrast en kleur.” Er staan overal groene planten in terracottapotten in huis. “Grappig genoeg komt terracotta steeds terug. Dat roze, oudroze, en groene eigenlijk ook. We hebben die kleuren ook bewust meegenomen naar deze woning. Het is trouwens een monumentaal pand, dat heeft ook zijn charme. En ja, ook veel zorgen: alles staat schots en scheef. Maar zo’n huis heeft al zo veel meegemaakt. En dat voel je ook.”

Binnenkijken bij de kinderkamers van Sarah Chronis

LAB Wallpaint Terra Pink no. 102 (nis), LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Strong Garlic no. 92 (overige wanden, plafond, kozijnen, balken, plinten en deur).

BEN JE ERG UIT JE COMFORTZONE GESTAPT MET DE KAMERS? 

“Ja! Omdat ik houd van wit, pastel en rust.” Ondanks dat, is Sarah op veel plekken gegaan voor de neutrale-maar-niet-witte tint: Strong Garlic no. 92. Deze kleur staat geweldig bij warme tonen, zoals oranje en rood. Strong Garlic no. 92 is ook perfect gezelschap bij blauw- en groentinten. Als basiskleur zorgt het op de bovenverdieping voor verbinding en geeft het een extra warme gloed aan de kinderkamers. 

“Toen jullie schilders er waren, kon ik het niet laten om te vragen of ze eerst een klein stukje wilden doen.” 

“We liepen jullie conceptstore uit met allemaal donkere kleuren. Ik twijfelde meteen weer, maar Kay was een groot voorstander van deze kleuren. Toen jullie schilders er waren, kon ik het niet laten om te vragen of ze eerst een klein stukje wilden doen”, zegt Sarah lachend. “En nu ben ik er zo blij mee. Dit geeft veel meer sfeer en power.”

WELKE RUIMTE HEEFT DE MEESTE AANDACHT GEKREGEN TIJDENS HET STIJLEN VAN HET INTERIEUR? 

“De kamer van Novi, denk ik." Wanneer je deze kamer binnenloopt, word je verwelkomt door een warm botanisch interieur. "In de kamer hebben we een muur dichtgemaakt, zelf gestuukt en natuurlijk geschilderd. Het is ook een grote ruimte met veel schuine wanden, dus dat is best lastig aan te kleden.” De nuance van Strong Garlic is een perfecte match met Zanzibar no. 852. Deze groentint valt bijna onder de neutrals. 

Binnenkijken bij Sarah Chronis

LAB Wallpaint Zen Garden no. 680 (wand achter bed), LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Strong Garlic no. 92 (overige wanden, plafond, balken, en plinten) (links). LAB Wallpaint Zanzibar no. 852 (wand lijstjes), LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Strong Garlic no. 92 (overige wanden, plafond, plinten, balken en kozijn) (rechts).

Het natuurlijke effect wordt vergroot door te combineren met een andere groentint: Zen Garden no. 680. Deze melange van ecru, vaalzwart en resedagroen zorgt voor een natuurlijke balans en doet het heel fraai in een botanisch interieur. Een echte stoere kinderkamer!

Binnenkijken bij Sarah Chronis

LAB Wallpaint Zen Garden no. 680 (wand achter kast en bed), LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Strong Garlic no. 92 (overige wanden, plafond, plinten, balken en raamkozijn). 

WELKE KINDERKAMER IS JOUW FAVORIET?  

“Dat is dan juist weer de kamer van Nimué. Ik vind die kamer gewoon zo knus geworden.” De combinatie van Strong Garlic no. 92 met Terra Pink no. 102 geeft een warm gevoel. Terra Pink is een roze tint, maar wel een vergrijsde, warme kleur met een licht aardse ondertoon. “De kamer is eerder vrouwelijk en krachtig, dan meisjesachtig. Maar vooral ook echt gezellig. Precies wat past bij Nimué.”

WAT MAAKT HET HUIS NU ECHT PASSEND BIJ JULLIE ALS GEZIN? 

Je vindt in het huis een heleboel persoonlijke accessoires met mooie verhalen. “De schilderijtjes die je overal ziet hangen, hebben allemaal betekenissen. Mijn moeder heeft bijvoorbeeld de namen van mijn zoontje en dochtertje geborduurd met hun geboortedatum. Die van mijn zoontje hangt boven zijn bed, wat ook weer het bedje is waar ik vroeger al in heb geslapen.” Boven de play sofa hangt ook een schilderijtje. “Deze is ooit gemaakt door de opa van Kay”, vertelt Sarah. En zo zijn er nog meer leuke kleine elementen die het huis een persoonlijke touch geven. 

“Het lijstje met de naam en geboortenaam van mijn dochter hangt ook op haar kamer. Bijna alles hier kent een verhaal. Dat soort dingen zijn gewoon zo leuk.”

Binnenkijken bij de kinderkamers van Sarah Chronis

LAB Wallpaint Zanzibar no. 852 (wand lijstjes), LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Strong Garlic no. 92 (overige wanden, plafond, plinten en balken).

HEB JE TIPS VOOR HET CREËREN VAN EEN GEZELLIGE SFEER? 

Tip 1. Neem de tijd 

“Ik wilde alles in één keer bij dezelfde winkel kopen, maar ik heb alles weer teruggebracht. Het heeft tijd nodig. Dan denk je ineens ‘oh ja het is leuk als hier een kastje komt.’ En dan ga je op zoek naar een kastje. Vervolgens denk je ‘daar zou een plantje leuk staan.’ Het heeft nu nog steeds tijd nodig.” 

Tip 2. Vraag om hulp 

“Ga naar de conceptstore! Als we dat niet gedaan hadden, dan had ik deze keuzes niet aangedurfd. En juist door alles daar bij elkaar te zien met grote stalen, zag ik veel meer mogelijkheden. Ik had zelf nooit bedacht om het plafond en de balken mee te schilderen. En al die kleuren combineren. Heel tof.”

“En zoek ook hulp bij het schilderen zelf. Ik dacht ook gewoon even een muurtje schilderen. Maar ik heb nu gezien hoe mooi jullie professionals het doen en dan wil je het echt niet meer zelf doen”, zegt ze lachend.

Binnenkijken bij de kinderkamers van Sarah Chronis

LAB Wallpaint Zanzibar no. 852 (wand boekenkast en lijstjes), LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Strong Garlic no. 92 (overige wanden, plafond, plinten, balken en kozijn).

HEB JE WELEENS EEN VERKEERDE KLEURKEUZE GEMAAKT? 

Oorspronkelijk was het plan om Terra Pink no. 102 te combineren met Strong Garlic no. 92 én By Juliet no. 152. “By Juliet werd hier op de muur te roze. Suikerspinachtig. Terwijl we die tint in eerste instantie in de conceptstore prachtig vonden. Dus die kleur hebben we weggelaten bij Nimué haar kamer. Daardoor voel je nu een krachtige, gezellige sfeer.” 

HOE BELANGRIJK VIND JE DUURZAAMHEID BIJ HET SAMENSTELLEN VAN JE INTERIEUR? 

“Ik vind duurzaamheid héél belangrijk. We wonen in een monumentaal pand, dus er valt nog veel winst te behalen op de weg naar energieneutraal. We gaan hier nog flink mee aan de slag, maar het is een lastig proces. Je mag weinig veranderen aan zo’n woning. We wisten waar we aan begonnen, maar ik zou echt willen dat er een andere regelgeving is met betrekking tot monumentale panden en verduurzaming. Het is zo zonde dat deze strenge regels nog altijd gelden in deze tijd.” 

“Verder heb ik bijna geen nieuwe meubels gekocht. Veel komt van Marktplaats, Vinted of tweedehands van familieleden. Dat is duurzaam, maar ik vind het ook gewoon leuk. De kist op mijn dochters kamer komt bijvoorbeeld van mijn opa en oma. Ik vind het echt leuk om dingen van vroeger mee te nemen met een verhaal.” Door al die persoonlijke herinneringen en familieverhalen, is een warm en sfeervol interieur ontstaan.

Binnenkijken bij de kinderkamers van Sarah Chronis

LAB Wallpaint Zanzibar no. 852 (wand raam), LAB Wallpaint en LAB Binnenlak Strong Garlic no. 92 (andere wand, balken, plinten en kozijn).

Auteur: Laureen Schoonderbeek
Fotografie: Lotte van Uittert

SHOP DE SARAH CHRONIS LOOK 

Laat je inspireren door de mix van warmte, persoonlijke verhalen en kleur en creëer net als Sarah Chronis een interieur waar je je direct thuis voelt. Shop hieronder de sample potjes: 

LAB COLOURS Sarah Chronis

KLEUREN UITPROBEREN? 

Maak dan gebruik van onze LAB Sample potjes. Met de sample potjes kun je jouw LAB COLOUR rechtstreeks op de muur of een vel papier testen en ontdekken hoe de kleur bij jou thuis uitpakt. Sample potjes zijn alleen verkrijgbaar in LAB Wallpaint. Dit is een matte verfsoort die bedoeld is om een kleur te beoordelen. Twijfel je tussen meerdere kleuren? Bestel dan ook onze colourcard, grote kleurstalen of de complete kleurenwaaier.

LAB Kleurenwaaier

JOUW PROJECT UIT HANDEN GEVEN? 

Net als Sarah de juiste kleur of een mooi behang uitgekozen, maar zie je ertegenop om zelf aan de slag te gaan? Bij VESTINGH PAINT & PROJECTS kun je terecht voor uiteenlopende schilder- en behangklussen. Binnen én buiten. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het aanbrengen van behang, LAB Chalk (kalkverf) en LAB Cementum (betonlook). We komen graag bij je langs! 

ONTDEK OOK: